Book review: Den svavelgula himlen

Den svavelgula himlenDen svavelgula himlen by Kjell Westö
My rating: 4 of 5 stars

Jag ville läsa den här boken på svenska, även om min svenska är ganska dålig. Jag tänkte att det skulle vara bra möjlighet att praktisera svenska. Jag har studerat svenska i skolan mer än trettio år sedan.

Den här berättelsen handlar livet om en finlandssvensk författare och hans liv från en liten pojke till 55 årig. Den berättar om hans första kärlek och deras liv – Tillsammans och inte tillsammans .

Den berättar också om författarens vänner och deras liv i 60-talets Helsingfors till idag. Det finns många detaljer om Helsingfors skärgård och även om olika platser av staden. Platsen som är kära för mig själv.

Att läsa den här boken tagit mig lite längre tid än jag trodde. Men det var min första finlandssvenska boken med 475 sidor.

Den här också min första bokrecensionen på svenska, sori siitä 🙂

View all my reviews

Leave a Reply